04 mai 2007

Ciorbiţă de fasole verde fideluţă

Reţetă super simplă, părerea mea.
Ingrediente după disponibilităţi şi cam la ochi aşa :
* 500 g de fasole verde fideluţă - care se curăţă de capete şi se porţionează
* 2 cepe potrivite, tocate nu foarte mărunt
* un ardei roşu (ca să facă ciorbiţa mai colorată) tocat şi el bucăţele
* 1-2 morcovi tocaţi şi ei (se acceptă şi rondele)
* ţelină - bucăţele
* verdeaţă, fidea
* 1-2 linguri de ulei (opţional)
* condimente: sare, piper, un pic de cimbru (eu am mai pus şi nişte măghiran şi praf de nucşoară)
* după preferinţe: cu sau fără cuburi knorr/maggi

Se pun legumele la fiert toate împreună. La sfârşit se adaugă uleiul, fideaua şi verdeaţa. Gata.