08 mai 2007

Prăjitură cu nucă de cocos

Blatul:
7 albusuri
150g nucă de cocos (pulbere)
200g zahăr
5 linguri făină

Se bat albuşurile spumă apoi se adaugă zahărul. Se adaugă apoi nuca de cocos amestecată cu făina. Nu este nevoie de praf de copt. Se coace în tava unsă şi tapetată cu făină la foc moderat (cuptorul preîncălzit) aproximativ 20 de minute. Eventual se poate proba cu scobitoarea.

Crema:
7 gălbenuşuri
10 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
200g unt
4-5 linguri făină
o cană lapte

Se amestecă ingredientele de mai sus cu excepţia untului (atenţie la cocoloaşe). Se pun la foc moderat amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă să se răcească.
Se freacă untul cu 2 linguri de zahăr (farin) şi apoi se amestecă puţin câte puţin cu crema fiartă şi răcită. (Merge şi mai caldă, vezi la “albă ca zăpada”). Se întinde apoi crema peste blat.

Glazura:
3 linguri zahăr
3 linguri cacao
3 linguri de apă sau lapte
puţin unt

Glazura se dă într-un clocot amestecand în ea şi se toarnă calduţă peste cremă.

Se ornează apoi prăjitura cu nucă de cocos.
Se dă câteva ore la frigider.