04 mai 2007

Salată de cartofi

Cartofii ăştia, buni la toate. Dacă ştii şi să-i alegi după sortiment ca să se potrivească felului de mâncare pe care îl faci, cu atât mai bine. Pentru nemţoteii neştiutori şi comozi (şi alte naţii, desigur) ei sunt gata sortaţi şi categorisiţi. Şi pe lângă asta ţi se oferă gratis şi niscaiva reţete.

Asadar salata, cu guguloaie:
* cartofii curătaţi (sau nu, după preferinţe, dar eu îi fierb în Zepter şi sunt mulţumită) de coajă se fierb până se înmoaie; eu mai fierb lângă ei şi 2-3 morcovi, plus o ceapă (fiindcă nu o suport crudă).
* se taie fierturile bucăţele ceva mai mari decât la salata boeuf.
* peste ei se varsă o conservă (scursă de apă) de mazăre, o conservă (scursă) de ton, castraveciori muraţi tăiaţi bucăţele.
* sare, piper, condimente după gust (la cartofi merg măghiranul, nucşoara, oregano); eventual aş recomanda folosirea numai a unui sigur condiment la alegere care sa confere salatei gustul special.
* maioneză dulce-acrişoară.
* toate astea se amestecă şi se pun la hodină în burţile înfometaţilor.
Hai, s-aveţi poftă!