30 iulie 2007

Legume la tigaie

Eram eu în dilemă acum câteva zile. Aveam tot felul de resturi şi nimic în acelaşi timp. Aveam nişte minutesteaks de porc şi aveam nevoie de o garnitură. Am strâns pe masă ce aveam şi am încropit o tocăniţă super.

Pentru 2-3 porţii am avut aşa (cam la ochi din păcate):

* vreo 5 cartofi medii (spre mici, chiar)
* o mână-două de fasole verde fideluţă tăiată congelată (cam 50-100g)
* o mână două de ciuperci (şampinioane), congelate de mine (curăţate în prealabil şi tăiate sferturi)
* un ardei ţuguiat, tăiat frănjurele
* 2 cepe tăiate în optimi
* o cană de roşii pizza (un rest de sos de roşii tocate de la o conservă)
* mărar, sare, piper
* întâmplător mi-a dat cineva chili tocat; am pus 2 linguriţe (ceea ce, atenţie, e foarte iute)

Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cuburi. Şi i-am pus la prăjit în câteva linguri de ulei încins într-o tigaie adâncă (foarte bine se fac în tigăile gen Tefal care necesită foarte puţin ulei şi nu se lipesc). Când s-au făcut pe jumătate am adăugat ceapa, ardeiul, fasolea şi ciupercile şi le-am lăsat la înnăbuşit vreo 5-7 minute (cu capac deci) amestecând din când în când. Apoi am turnat sosul, am mai lăsat încă vreo 5-7 minute, tot cu capac. La sfârşit am condimentat cu sare, piper, chili (merge şi o linguriţă de vegeta) şi am presărat mărarul. Un deliciu! Merge ca garnitură la o fripturică (porc, vită, pasăre).