19 iulie 2007

Pâine italiană crocantă cu tomate

Cum ziceam, ieri am copt prima mea pâine. Şi în loc să experimentez una obişnuită, am dat de o reţetă cam fancyoasă, dar destul de interesantă. Aşa că dacă ai acces la următoarele ingrediente, îţi va ieşi ceva deosebit. Ai nevoie de:

* 500g făină (tip 1050)
* 1 linguriţă(rasă) de sare
* 1 lingură de zahăr
* 1 cub de drojdie proaspătă (20g)
* 6 linguri cremă (margarină) de gătit (Rama din-aia la sticluţe)
* 100g roşii uscate
* 50g seminţe de pin
* 100g brânză proaspăt rasă "Pecorino" (e un sortiment italienesc)Într-un caston mare (adânc) amesteci făina, sarea, zahărul şi drojdia fărâmiţată. Adaugi margarina şi 250ml de apă călduţă. Frămânţi aluatul bine şi îl laşi la odihnit într-un loc cald timp de 45 de minute.
Roşiile se toacă, seminţele de pin se auresc într-o tigaie fără grăsime. Acestea împreună cu brânza rasă se amestecă în aluatul în dospire. Aluatul se acoperă cu un şervet şi se mai lasă 30 de minute la dospit.
Pe o suprafaţă dată cu faină se formează o pâine care se aşează într-o tavă cu hârtie de copt şi se mai lasă 30 de minute.
Între timp se încălzeşte cuptorul electric la 200 °C /cel cu aer fierbinte la 175 °C / foc moderat spre iute. Tava cu pâine se aşează pe al doilea rând de jos. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.

Sfat: din aluat se pot forma 2-3 pâinici mai mici. Timpul de coacere scade la 15-30 de minute.