30 iulie 2007

Spaghete cu mazăre şi somon afumat

Dacă nu mă uit din când în când în colecţia mea veche de reţete strânse de-a lungul timpului nu o să ştiu niciodată concret ce bunătăţi se ascund acolo. Ieri am dat peste una dintre acestea. Nu i-am făcut nici-o poză, dar o bubulină pricepută are imaginaţie debordantă şi salivează numai când se gândeşte. Am probat aşadar reţeta următoare şi m-am lins pe degete.

Pentru 2-3 porţii zdravene ai nevoie de următoarele ingrediente:
* 200g spaghete
* sare
* 1 ceapă medie
* 1 căţel de usturoi
* 1 linguriţă de unt
* 100-150g mazăre congelată
* 125 ml (1/8) supă instant (sau apă caldă în care s-a dizolvat 1/2 cub de vegeta)
* piper
* 150g smântână
* 1 lingură de cremă de hrean (de la borcan)
* 1 gălbenuş de ou
* 50-70g somon afumat
* 3 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Fierbi pastele în apă cu sare, după instrucţiunile de pe ambalaj.
2. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt, apoi le căleşti puţin în unt. Adaugi mazărea şi supa Condimentezi cu piper şi laşi să fiarbă 5 minute. Adaugi smântâna şi hreanul. Laşi sosul să dea câteva clocote. Iei vasul de pe foc şi desfaci în sos gălbenuşul de ou pentru a se lega.
3. Tai somonul fâşii subţiri. Scurgi spaghetele de apă şi le amesteci cu sosul, somonul şi 2/3 din pătrunjel. Restul de pătrunjel se presară peste spaghete la servire.

Poftă bună!