01 ianuarie 2009

Brioşe cu lichior de ou



Sună interesant, nu?
Căutam eu de mult o reţetă de brioşe din-alea pufoase, moi şi dulci. Nu ştiu dacă era musai să includă şi lichior de ou, însă astea se apropie mult de gustul acela dorit de mine. Ceea ce mai trebuie să descopăr este umplutura aceea surpriză de ciocolată, care nu ştiu exact dacă e doar pur şi simplu marmeladă cu cacao sau un amestec sau altceva. În fine...

Ingredientele sunt următoarele:

* 4 ouă
* 200g zahăr pudră
* 2 pliculeţe zahăr vanilinat (sau o fiolă de aromă de vanilie)
* 200ml lichior de ou
* 200ml ulei
* 100g făină
* 100g amidon de porumb (sau, în loc de amidon, încă 150-200g făină)
* 1 pliculeţ de praf de copt

Îţi mai trebuie forme de hârtie şi tavă de copt pentru brioşe.

Amesteci bine ouăle cu zahărul şi aroma, adaugi lichorul şi uleiul. La sfârşit se încorporează praful de copt, făina şi pulberea de amidon. Iese un aluat relativ fluid, adică să nu te sperii dacă e prea moale.
Cu aluatul acesta umpli pe jumătate formele de hârtie de brioşe pe care le pui în tavă şi le dai la cuptorul preîncălzit (180° C / foc potrivit) pentru aproximativ 20-25 de minute.
Se pot glazura după preferinţă sau se pot consuma ca atare.

Nota bene! - Amidonul face aluatul ceva mai pufos. De aceea e de recomandat.