04 februarie 2010

Fursecuri ieftine

 
O reţetă foarte simplă şi rapidă pe care o am de la mama. Cine e în pană de inspiraţie şi ingrediente o poate încerca. Cam pentru o tavă sau două de fursecuri ai nevoie de:

* 3 ouă
* 3 ceşcuţe de ulei
* 3 ceşcuţe de zahăr
* 5 ceşcuţe de făină
* puţină sare


Se amestecă toate ingredientele de mai sus până se obţine un aluat nici prea tare nici prea moale. Din acest aluat se ia cu linguriţa grămăjoare care se aşează într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Între grămăjoare se lasă o oarecare distanţă.
Pentru ornat îţi trebuie nuci, seminţe, stafide, migdale (la alegere, după posibilităţi).
În cuptorul preîncălzit la 200° C (electric) / 180° C (cu ventilator) / foc potrivit de tare se coc fursecurile aproximativ 10 minute până se rumenesc.
Se desprind relativ uşor (cu atenţie: cât sunt calde încă mai sunt fragile) de pe hârtie. Eu am lucrat cu două tăvi alternativ.